Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije ugostio organizatore obilježavanja godišnjice stradanja na memorijalnom centru Vaganj

U sklopu obilježavanja 20. obljetnice sjećanja i svete mise za nevine civile, svećenike i časne sestre koji su pod torturom zloglasnog komunističkog režima ubijani i ubačeni u Husinu (Jusukinu) jamu na planinskom prijevoju Vaganj danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić ugostio organizatora iz Franjevačkog samostana Gospe Sinjske Sinj, fra Božu Norca – Kljaju i predsjednika Udruge Vaganj-Prolog, Nikolu Kneza.

Organizatori su upoznali predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Jozića s izgradnjom memorijalnog centra na Vagnju i tradicionalnom manifestacijom na memorijalnom centru Vaganj koja će se održati 7. rujna 2019. godine.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije izrazio je dobrodošlicu i potporu od strane Vlade Hercegbosanske županije. Fra Božo Norac – Kljaja u razgovoru detaljnije je pričao o Husinoj jami.

Prema dosadašnjim saznanjima u jamu koja je bila duboka 200 metara ubačeno je oko 500 do 1500 osoba s područja Cetinskog i Livanjskog kraja. Husina Jama nalazi se na predjelu zvanom Vaganj – na planini Kamešnici.