Pozvao Bošnjake da “ne spavaju, već da se naoružavaju”

Nihad Aličković, predsjednik udruge AntiDayton,pozvao je Bošnjake da ne spavaju već da se naoružavju.

U izjavi za IMLTV Press on je citirao optuženika za ratne zločine Atifa Dudakovića, kazavši da “svaki Bošnjak mora ispod kreveta imati ranac i u njemu uniformu i vreću za spavanje te da se moraju na legalan način naoružavati”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Bošnjaci legalnim putem preko MUP-ova, preko policije imaju pravo da podnesu zahtjev i za naoružanjem i za nošenjem i za posjedovanjem. Bošnjaci to trebaju da imaju, Bošnjaci to trebaju da urade, posebno omlada i neka se na taj način legalno naoružava, jer i u Republici Srpskoj postoji veliki broj lovačkih udruženja koji nastoje na taj način da izlegaliziraju veliki broj naoružanja, kazao je Aličković, dodajući kako se Bošnjaci moraju rješiti kladionica i shvatiti da su još uvijek pod agresijom.

-Mnogi Bošnjaci kažu kako priželjkuju drugo poluvrijeme, a to drugo poluvrijeme je već počelo, ustvrdio je Aličković u svom ratnohuškačkom istupu, objavljenom na Youtube-u.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u sličanom tonu govorio je Sanin Musa, predsjednik udruge “Iskorak” koji je, kako je prenio Hrvatski Medijski Servis, uz pokliče okupljenih Tekbir i Allahu ekber kazao da je Bosna i Hercegovina tamo gdje dođe naša čizma.

I dok je većini ljudi samo stalo do normalnog života ovakvi pojedinci cijelu zemlju drže u nekoj vrsti emotivne ucjene.

L.O.