Potresena Britanka o ljetovanju u Splitu: Čistačica ju pretukla metalnom palicom

Britanska studentica tvrdi da je u splitskom hostelu u kojem je ljetovala s dečkom pretučena metalnom palicom nakon što je odbila za smještaj platiti više novca od dogovorenog.

Britanski Daily Mail javlja kako je 26-godišnja Laura Denmar zadobila teške tjelesne ozljede, slomljena joj je ruka, a na glavi ima posjekotinu te masnice na udovima. Studentica se vratila u Veliku Britaniju i novinarima je opisala horor koji je navodno doživjela u Splitu.

Želi, kako kaže, upozoriti ostale na opasnosti online rezervacije smještaja. Njihova je priča, kaže, od početka izgledala sumnjivo. Rezervirali su smještaj u hostelu za 60 funti za noć preko velikog online servisa.

Umjesto obećanog smještaja u centru Splita, poslani su u predgrađe da preuzmu ključeve. ‘Kada smo stigli, shvatili smo da to ne može biti legalno. Tamo je bilo 30 ležajeva na samo jednu kupaonicu. S obzirom na to da nismo imali gdje drugdje biti, uostalom, već smo platili, ostali smo’, kaže potresena studentica.

No zadnjeg dana njihova boravka došla je čistačica s ultimatumom – ili odmah odlazite ili doplatite smještaj. Čistačica je zaprijetila kako će pozvati policiju, na što je Britanka odgovorila da će ona pozvati policiju jer rade ilegalno.

Čistačica je potom pozvala vlasnika hostela te zaključala britanski par dok on nije došao. Britanka koja ne navodi ime hostela ni vlasnika kaže da je on njezinog dečka gurnuo na zid, dok je nju čistačica prebila metalnom palicom.

Osim što je završila u bolnici, Laura je dala iskaz hrvatskoj policiji, a u slučaj je uključeno i britansko veleposlanstvo.