Popularnom srpskom pjevaču Darku Laziću sve lošije nakon teške prometne nesreće, inducirali mu komu

Srpskom folk pjevaču Darku Laziću stanje se pogoršalo, prenose srbijanski mediji.

Naime, pjevaču su navodno otkazali bubrezi i jedno plućno krilo.

Podsjetimo, u utorak ujutro doživio je tešku prometnu nesreću kad je svojim BMW-om sletio s ceste i prevrnuo se na krov. S teškim tjelesnim ozljedama odmah je prebačen u KBC Zemun, gdje su ga zbog teških ozlijeda liječnici morali staviti u stanje inducirane kome.

Ravnatelj KBC-a Zemun Dragaš Stojanović za „Blic“ je objasnio kako je Darkovo stanje i dalje kritično te da su prognoze neizvjesne. U trenutku nesreće 27-godišnji pjevač imao je 1,39 promila alkohola u krvi, navodno je bio i pod utjecajem opijata na što se čeka analiza.

– Vozio je bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta još prije šest godina zbog ranije počinjenih prekršaja. U trenutku izlijetanja bio je sam u automobilu i nije bio vezan. Pratimo sve i dalje je isto. Ima malih pomaka, ali kontroliramo i pratimo. Djelomično ste u pravu za bubrege, ali takve stvari se događaju – rekao je Stojanović.

– On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Nije bio vezan, vrtio se u automobilu, pa je cijelo tijelo proživjelo traume. On je na intenzivnoj, na aparatima za disanje, pratimo njegovo stanje iz minute u minutu i na osnovu toga vidjet ćemo što dalje.

Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo što – objasnio je doktor.

– Ljudi komentiraju svašta, a ne znaju medicinu. Još uvijek ne znamo kad će Darkoimati operaciju. To sve zavisi od njegovog organizma i kada će reagirati. Ne možemo pričati ni o čemu dok to prvo ne vidimo.

Ne bih se bavio prognozama, jer je to u ovakvoj situaciji nemoguće. Sad se očekuje reakcija organizma na tu traumu i tek tada ćemo znati što i kako. Kada bih imao moć predviđanja, dobio bih Nobelovu nagradu – zaključuje ravnatelj bolnice.