Policajcu koji je iz pištolja ranio djelatnicu u ugostiteljskom objektu u Drvaru određen jednomjesečni pritvor

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Županijski sud u Livnu je dana 12. veljače 2019. godine, osumnjičenom S.S. rođenom 1991. godine u Drvaru, gdje je i nastanjen, odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana,  radi kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju iz članka 166. stavak 1. u vezi člankom 28. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

  Osumnjičeni se tereti da je dana 09.02.2019. godine u jutarnjim satima,  kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u UO „Scorpion“ koji se nalazi u Drvaru, gdje je stojeći za šankom konzumirao alkoholna pića, pa je u jednom trenutku, uzeo službeni pištolj kolege, koji se nalazio s njim u društvu, te iz istoga ispalio jedan hitac prema djelatnici, dvadesetpetogodišnjoj A.G.,  koja se nalazila unutar šanka, posljedicom čega je ista zadobila prostrijelnu ranu prsišta.  

Zbog težine povreda oštećena je vozilom hitne pomoći prebačena u Županijsku bolnicu dr. Fra Mihovil Sučić u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.  

Očevid na licu mjesta obavili su djelatnici MUP-a Kantona 10 i PU Drvar uz prisustvo i pod nadzorom kantonalnog tužitelja.   Nakon donošenja Naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj je 11. veljače 2019. godine, Županijskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora s obzirom da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koji nisu saslušani i s obzirom da postoje izvanredne okolnosti jer se radi o težem kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža kazna, shodno članku 146. stavak 1. točka b) i d) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.  

Nakon održanog ročišta, povodom odlučivanja po prijedlogu za određivanje pritvora, postupajući sudac Županijskog suda u Livnu, je donio rješenje kojim se osumnjičenom određuje mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.   Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.   „Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja”.