Pojavila se snimka stravične prometne nezgode u tunelu Sv. Ilija !

U frontalnom sudaru je poginula jedna osoba, dok je druga teško ozlijeđena i prevezena u splitski KBC. Prema neslužbenim informacijama, u nesreći je život izgubio 24-godišnji T.L., dok je teške ozljede zadobio novoimenovani papinski nuncij u Obali Bjelokosti mons. Ante Jozić.

Mons. Ante Jozić nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a, ima teške ozljede prsnog koša, trbuha, ruku i nogu. Odmah po dolasku u bolnicu operiran je, nakon čega je smješten u JIL, priključen na respirator (umjetna ventilacija) te ga, kako doznaje Jutarnji list, očekuju daljnji operativni zahvati.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović Hini je kazao da mu je, nakon operacije, stanje stabilizirano, ali i dalje kritično.

Iz snimke je vidljivo kako je vozač BMW-a izgubio kontrolu nad svojim vozilom, prešao na suprotni prometni trak i frontalno se sudario s Citroenom.

Vještak: ‘Ulazi u tunel su karakteristični s aspekta sigurnosti’

Nalaz i mišljenje o uzrocima stravične nesreće u tunelu Sv. Ilija napravit će dipl.ing. Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak za strojeve, cestovni promet i motorna vozila koji je bio na očevidu u nedjelju navečer, piše Slobodna Dalmacija.

Smodlaka nije želio govoriti o detaljima vezano za konkretnu nesreću dok ne napravi svoj posao do kraja, ali je pojasnio koji je najčešći uzrok proklizavanja vozila u tunelu dok vani pada kiša.

– Ulazi u tunel su karakteristični s aspekta sigurnosti. Naime, vozila na svojim gumama donesu vlagu koja se izmiješa sa slojem prašine na kolniku. Tako se napravi klizavi “film” na asfaltu koji kiša ne ispire pošto se radi o zatvorenom prostoru – pojašnjava vještak.

Upitan o divljoj vožnji u tunelima i izostanku reakcije nadležnih, Stanko Smodlaka kaže kako se stvari ne mogu pojednostaviti do te mjere da se očekuju reakcije na temelju samih snimki.

– Vožnja u tunelima se permanentno nadzire kamerama Hrvatskih cesta, ali na snimkama je ponekad nemoguće procijeniti o kojoj se brzini radi. Stoga se samo prekoračenje brzine može utvrditi tek posebnom dodatnom tehnologijom da bi se moglo vidjeti radi li se o prekršaju –  izjavio je Smodlaka za Slobodnu Dalmaciju.