Otkrivena je hrana koju nutricionisti nikada ne jedu

Možda će vas iznenaditi popis namirnica za koje su britanski nutricionisti rekli da ih nikad ne bi konzumirali. Na listi se nalaze čak i dijetni proizvodi. A ako nutricionisti izbjegavaju određene namirnice, to je vjerojatno znak da ih ni vi ne biste trebali jesti, kako piše cosmopolitan.com.

Dijetni/light proizvodi

“Light namirnicama se često dodaju šećeri i drugi aditivi kako bi se nadoknadio nedostatak masti”, tvrde stručnjaci Gary Taubes i Peter Attia iz organizacije Nutrition Science Initiative.

Preljev za salatu
Gotovi preljevi za salatu rade se s različitim kemijskim tvarima, aditivima i kukuruznim sirupom. Za pripremu domaćeg, zdravog preljeva treba vam samo malo maslinova ulja, octa i ostalih začina po želji.

Gazirani sokovi
Gazirani sokovi sadrže nevjerojatan broj kalorija. “Oprostite Coca-Cola i Red Bull, ali ja nikad ne bih pila vaše napitke jer su krcati umjetnim zaslađivačima i kofeinom. Radije pijem espresso ili čaj”, kaže nutricionistica Katharina Kaise iz tvrtke Freeletics.

Mesne prerađevine 

“Slanina, šunka, hrenovke, kobasice, salame i ostale mesne prerađevine mogu ozbiljno narušiti zdravlje”, tvrdi nutricionistica Kim Pearson iz organizacije BetterYou. Dodaje da je odrasla na farmi i da je vidjela kako tretiraju životinje, što je rezultiralo njezinom odlukom da postane vegetarijanka. I toga se drži već 14 godina.

Kineska hrana
“Masna, teška, presoljena hrana me napuhuje, a upravo je takva dostavna kineska hrana. Većinom se sastoji od pržene hrane pune ulja koju tijelo teško probavlja”, kaže Faye Townsend iz organizacije Protein World.