Oduzeto više od 20.000 kutija cigareta vrijednih 105.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH privremeno su oduzeli 20.399 kutija cigareta i 15,6 kilograma rezanog duhana na području Zenice, ukupne tržišne vrijednosti 105.000 KM. Službenici Odjela za provođenje propisa iz regionalnog centra UNO Sarajevo izvršili su pretrese na dvije akcije na području Zenice.

Tom su prilikom pronašli i privremeno oduzeli veliku količinu cigareta i duhana za pušenje koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama Uprave za neizravno oporezivanje. Radi se o 20.399 kutija cigareta i 15,6 kilograma duhana za pušenje, za koje nije postojala vjerodostojna dokumentacija o podrijetlu, a isto je bilo stavljeno u promet. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe na tržištu Bosne i Hercegovine procjenjuje se na 105.000 KM.

Protiv osobe kod koje su pronađene cigarete i duhan za pušenje namijenjen crnom tržištu BiH bit će podneseno izvješće nadležnom tužiteljstvu o počinjenom kaznenom m djelu – nedozvoljeni promet trošarinskim proizvodima iz članka 210. Kaznenog zakona BiH. Akcija je provedena po uputama dežurnog tužitelja i naredbi Suda BiH, priopćeno je iz UNO BiH.