Održana VIII . nacionalna izložba pasa ‘CAC Livno 2018.’

Najljepšim psom proglašen je šarplaninac Zorana Bjelice iz Istočnog Sarajeva.

U organizaciji Kinološke udruge Livno, u subotu je na platou ispred Sportske dvorane “Dalibor Perković – Dali” u Livnu održana VIII. nacionalna izložba pasa – CAC Livno 2018. Na izložbi je sudjelovalo 230 pasa iz 48 pasmina podijeljenih u deset natjecateljskih skupina, koji su na ovo tradicionalno natjecanje pristigli iz BiH, Hrvatske i Slovenije, kazao je i izjavi za Fenu ispred organizatora Luka Barać. Najljepšim psom proglašen je šarplaninac Zorana Bjelice iz Istočnog Sarajeva.

Drugo mjesto osvojio je jazavčar Sanje Kovačić Gotovac iz Splita, a treće švicarski bijeli ovčar Raše Duke također iz Splita. Suci su bili Nikša Levo (Zagreb), Marijan Čilić (Međugorje), Radovan Mazalica (Prijedor) i Mladen Baštić (Banja Luka). “Izložba je prošla u najboljem redu, odziv je bio velik, a organizator je, uz iskazani profesionalizam i gostoljubivost, dao sve od sebe da se ovaj događaj u Livnu pretvori u jedno istinsko kinološko druženje”, istaknuo je Barać.

Inače, organizator ovog natjecanja – Kinološka udruga Livno svoj je aktivni rad započela prije osamnaest godina kada je pripremila prvi put državnu izložbu pasa u povijesti livanjske kinologije. Od tada, na svakoj od tih izložbi, bude izloženo u prosjeku oko dvjestotinjak pasa svih pasmina s dominacijom pasa tornjaka i šarplaninaca.

(bljesak.info)