NJEMAČKI POLICAJCI ZAUSTAVILI HRVATA ZBOG PREBRZE VOŽNJE: Pokušao ih je prevariti, ali napravio je bizarnu grešku

Njemačka prometna policija uhvatila je vozača koji je itekako kršio zakon. On se pokušao izvući, no napravio je jednu grešku – govorio je hrvatski.

Njemačka policija u Münchenu kontrolirajući brzinu vožnje zaustavila je crni BMW koji je 64 km/h na prometnici na kojoj je ograničenje 50 km/h. Vozač koji je njime upravljao pokušao je prevariti policajce, a pritom je govorio hrvatski, piše Bild.

Naime, 31-godišnjak se prvo izvlačio govoreći da je automobil suprugin, ali nije imao ispravne osobne dokumente niti vozačku dozvolu. Kada je dao svoje podatke, policajci su ih provjerili i utvrdili da je dao podatke svog prijatelja.

Vozač je nazvao i suprugu, ali su u jednom trenutku počeli govoriti hrvatski ne znajući da i jedan od policajaca govori hrvatski. Tako je policajac slušajući razgovor shvatio sve kada je vozač supruzi rekao da donese osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu od prijatelja koji izgleda slično kao i on.

Pred vozačem je sada kazneni postupak zbog vožnje bez vozačke dozvole, prekršajni postupak zbog davanja lažnih osobnih podataka, zbog isteka prometne dozvole i kazna za prebrzu vožnju.

I njegova supruga će odgovarati i to zato jer je suprugu dala da vozi automobil znajući da nema vozačku dozvolu.