NIKO KOVAČ OTKRIVA KAKO DO USPJEHA S BAYERNOM: ‘Ako uspijemo postići jednaku glad kakvu su imali Hrvati na SP-u…’

Bayern otvara bundesligaški dio sezone utakmicom protiv Hoffenheima

Njemački nogometni prvak večeras s početkom u 20:30 sati kreće u obranu bundesligaškog naslova i to domaćom utakmicom protiv Hoffenheima. Po prvi put u utakmici njemačkog prvenstva najjaču njemačku momčad vodit će hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Jedan trofej Kovač je već stavio u Bayernove vitrine 5-0 pobjedom protiv bivšeg kluba Eintrachta u utakmici Superkupa. Naravno, ‘berba’ trofeja ono je što se od minhenskog kluba očekuje, svjestan je toga i hrvatski stručnjak koji je dao intervju Sport Bildu. Dijelove tog razgovora prenio je Večernji list.

Stepenica više

“Naravno da sam svjestan toga da je Bayern velika stepenica više i da sam svjestan onoga što se od mene tu očekuje. Ali osjećam u ovom trenutku veliku sreću. Uzbuđen sam i oduševljen igračima koji su potpuno posvećeni radu”, veli Kovač uvjeren da može svojim znanjem dodatno podići Bayern:

FC Bayern München

@FCBayern

Endlich wieder Bundesliga! 👍😊

“Wir freuen uns. Sieben Wochen Vorbereitung sind vorbei und morgen geht’s los. Ich denke, beide Mannschaften werden gut vorbereitet sein.”

Wir freuen uns auch. 😉 , Niko ! 💪

“Velikim klubovima poput Bayerna važan je svaki bod, tako bi to formulirao moj bivši trener Christoph Daum. Tjelesno moramo biti tako moćni da se svakoj utakmici možemo posvetiti s totalnim zadovoljstvom. Tako ćemo i momčad učiniti boljom. Svaki se naš igrač u nekom području može popraviti: fizičkom, tehničkom, taktičkom, mentalnom, motivacijskom, timskom.”

Svi mogu napredovati

“Svaki može biti bolji! Pa i Arjen Robben i Franck Ribery. Naravno da su oni u svojim životima već puno toga ostvarili, postigli iznimne uspjehe. Zato im je klub i produljio ugovore. Kad obojicu gledam kako rade, primjećujem da se radom potpuno uklapaju u moju filozofiju, ne zadovoljavaju se ostvarenim, već stalno žele više. I mislim da ta posvećenost kod obojice dolazi iz srca.”

Robert Lewandowski i Niko KovačFoto: AFP

Vatreni kao putokaz

Na konstataciju novinara da je Kovač Hrvat i da utjelovljuje mentalitet kojim su mu sunarodnjaci postali svjetski doprvaci, bivši kapetan i izbornik Vatrenih je odgovorio:

“Glava puno toga odlučuje. Čovjek mora vjerovati u sebe i imati ciljeve u životu kao što su ih sada imali moji Hrvati. Onda ih je moguće i ostvariti. Individualna kvaliteta sama po sebi se ne boduje. Mentalitet i timska struktura igraju veliku ulogu, to je neka sasvim svoja kvaliteta. Posvećenost, motivacija, stav… U tome je hrvatska reprezentacija sigurno bila za primjer. Ako uspijemo postići jednaku glad kakvu su imali Hrvati na SP-u, onda možemo napraviti puno toga.”