Naši na Europskim prvenstvima u košarci, ovo ljeto

Kao i svake godine, pa tako i ove, mladi Livnjaci i Livanjke, košarkaši i košarkašice nastupaju na Europski prvenstvima za mlade, za Bosnu i Hercegovinu ili za Hrvatsku.

Tako i ove godine, imamo nekoliko naših mladih snaga na velikim europskim natjecanjima.

Josipa Jurič iz ŽKK Livna ove godine nastupa za juniorsku (U18) reprezentaciju Hrvatske koja se natječe na EP u Udinama, Italija. Njena ekipa je do sada upisala dvije pobjede protiv domaćina Italije te Švedske i poraz od reprezentacije Belgije.

Marta Rimac, također iz ŽKK Livna, ove godine nastupa za kadetsku (U16) reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je trenutno u pripremnom razdoblju jer im prvenstvo još nije počelo. Prvenstvo se igra u Podgorici, Crna Gora.

Izbornik kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine je trener ŽKK Livna, gospodin Edin Doračić.

Karlo Matković, mladi i prespektivni Livnjak, igrač zagrebačke Cedevite, nastupio je za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine te bio jedan od najboljih igrača EUROPSKOG prvenstva koje se igralo u Latviji. Nažalost, Bosna i Hercegovina je osvojila posljednje 16. mjesto te će sljedeće godine nastupati u B diviziji.

Marija Mijač, rođ. Kovač, izbornica je hrvatske kadetske reprezentacije, čije prvenstvo Europe uskoro treba krenuti. Marija je bila dugogodišnja igračica ŽKK Livna, a sada je trenerica u zagrebačkoj Folki Borovje.