Najlošija ekipa lige zamalo iskoristila Seljakovo opuštanje i zamalo odnijela bod iz Livna

Iako se u prvih 20 minuta igre činilo da će ova utakmica biti jednosmjerna ulica, barem što se tiče rezultata, futsal ekipa iz Banovića zamalo je iskoristila opuštanje Seljaka i uzela bod u Livnu. Bod koji bi ustvari, kako se završnica lige razvija, mogao biti presudan za ostanak našeg prvoligaša. Još uvijek ništa nije gotovo, treneri Krezo i Crnjak još ne mogu mirno disati.

Seljak je prvo poluvrijeme odigrao odlično, prijetili su iz gotovo svih napada, Vidović na golu djelovao je sigurno a rezultat od 4-0 mnogo toga je govorio. I nije bitan samo rezultat, Seljak je stvarno igrao dobro, gosti nisu uspijevali stvoriti pristojnu priliku za gol.

I onda Seljaku se dogodio “Seljak”. Kao što smo svjedočili mnogo puta ove godine a slično je izjavio i trener Krezo, igrači nisu poštovali igru, prerano su se opustili, a kad se igrači opuste u utakmici ovakve važnosti, teško ih je ponovno vratiti u ritam koji su imali.

Možda je trener Krezo u igru trebao ubaciti neke igrače koji nisu standardni, koji imaju kvalitetu a nisu dosada imali priliku da se dokažu. Možda bi oni “izgarali” do kraja utakmice, jer za ovu utakmicu, zbog ozljede, nije bio dostupan kapetan i srce ove ekipe, Blažan Maleta, koji sigurno ne bi dopustio opuštanje prije posljednjeg sudačkog zvižduka. Karizma i čvrstoća koju donosi ekipi svojim prisustvom na parketu od vitalne je važnosti za MNK Seljak.

Genijalnost Semrena i Perkovića često nije dovoljna, taj dvojac je sposoban zabiti 10 golova po utakmici, međutim, pokazalo se da sami oni ne mogu lagano pobijediti, jer potrebno je više. Potrebna je stabilnost koju mora donijeti klupa.

Istina, Seljak je uzeo sva tri boda na ovoj utakmici i to je najbitnija stvar za njih prošle subote, ali Banovići su mogli poremetiti te planove, i to je činjenica.

Nešto malo više od minute do kraja utakmice, Seljakovo vodstvo od 5-0 (slovima: PET prema NULA) potpuno se “istopilo”. Minutu prije kraja, “Banovićani” su imali rezultat 5-4, napad i želju za bodom. Mogao se ponoviti scenarij “Brotnjo” ili scenarij “Leotar”, međutim, “Banovićani” nisu tako kvalitetni kao ove dvije ekipe (zauzimaju posljednje mjesto na ligaškoj tabeli) jer da jesu, sigurno bi uzeli bod, a možda i više. Nakon posljednje prilike koju su gosti imali, Nikola Perković je doslovno u zadnjoj sekundi uputio šut na prazna vrata gostiju i zabio za konačni 6-4. (4-0)

Previše puta ove sezone se događaju ovakve stvari našim momcima. Nitko ne spori njihovu želju, borbu pa čak i talent, međutim, iskusni igrači poput njih moraju znati da u utakmicama najvišeg ranga futsala u BiH ne smije se opuštati ni jednu sekundu jer kazna brzo slijedi. Mnogo puta ove sezone smo osjetili taj gorak okus poslije utakmice.

MNK Seljak – MNK Banovići 6:4

1:0 5.min Ante Semren, 2:0 7.min Anđel Čolak, 3:0 11.min Nikola Kaić, 4:0 20.min Ante Semren, 5:0 23.min Nikola Kaić, 5:1 28.min Mujic Senahid, 5:2 33.min Mujic Senahid, 5:3 37.min Hidic Jasmin, 5:4 39.min Avdic Benjamin, 6:4 40.min Perković Nikola