Nagrada “Snaga izvrsnosti” za žene

Udruženje poslovnih žena u BiH jučer je u Livnu organiziralo druženje „Kava u pet do pet“ s ženama iz Livna i okruženja.

Ovakvi susretni namijenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u oblastima gospodarstva, društva, poljoprivrede i svim ostalim koji se svojim radom i zalaganjem izdvajaju od prosjeka zajednice i društva u cjelini.

Na ovaj način želi se inspirirati žene i muškarce da prepoznaju izvrsne žene iz svog okruženja, i podijele priču o njihovoj izvrsnosti. Pričajući tople ljudske priče, lagano ulicu po ulicu, grad po grad, pokazati ćemo svjetliju stranu Bosne i Hercegovine!

Predstavnice Udruženja potiču i motiviraju žene diljem BiH da razgovaraju o poslovima koje u današnjem društvu, u 21. stoljeću, jedna emancipirana žena može raditi, o mogućnostima i podršci koja ih čeka.

Iz tog razloga je i Udruženje poslovnih žena u BiH u partnerstvu sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe.

Nagrada “Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. To su žene koje nas potiču da budemo bolji ljudi, koje nam pokazuju kako se može bolje i više.

Ukoliko i vi želite nominirati IZVRSNU ŽENU iz kuće, susjedstva, ulice, sela ili grada, možete to učiniti na ovom linku.