Na području tri županije zatvoreno 20 kladionica

Porezna uprava Federacije BiH na području Sarajevske, Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije izvršila je 52 inspekcijska nadzora kladionica i zatvorila 20 uplatnih mjesta priređivača igara na sreću.

Kladionice su zatvorene zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja.

Iz Porezne uprave FBiH izdat je 41 prekršajni nalog s ukupno izrečenim kaznama u iznosu od 271.200 KM, a pronađeno je šest neprijavljenih radnika.

Inspektori su otkrili i 36 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, dva objekta u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, te pet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

“Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovno utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci”, ističe se u priopćenju.

Iz Porezne uprave FBiH napominju da će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije, te pozivaju sve građane da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave ovom nadležnom organu.