Na Aljasci se sudarila dva hidroaviona, poginulo pet turista

Petero ljudi poginulo je na Aljasci nakon što je u ponedjeljak ujutro došlo do sudara dva hidroaviona, javlja kompanija Princess Cruises, a prenosi CNN.

Putnici s oba zrakoplova bili su na sedmodnevnom krstarenju s brodom Royal Princess.  

Sudarili se tijekom izleta

Tragična nesreća dogodila se oko 13 sati po lokalnom vremenu kada su hidroavioni letjeli u blizini Ketchikana. Maleni avion s plovcima, zbog kojih može sletjeti na vodene površine, kompanije Taquan Air letio je s putnicima u sklopu obalnog izleta koji je aranžirala tvrtka Princess Cruises. Vraćali su se s obilaska fjordova, a u hidroavionu bilo je 10 putnika i članova posade.

U drugom hidroavionu nalazila su se četiri putnika i pilot. Oni su bili na odvojenom izletu po Aljasci.

Poginula sva četiri putnika i pilot

Sva četiri putnika i pilot iz drugog zrakoplova poginuli su nakon sudara aviona. Devetero putnika koji su bili u avionu Taquan Aira spašeno je i primili su liječničku pomoć, s time da nije poznato u kakvom su zdravstvenom stanju jedan od putnika i pilot.

“S velikom tugom priopćujemo ovu vijest, a naše misli i molitve su s onim putnicima koji su izgubili živote i njihovim obiteljima“, napisala je u priopćenju kompanija Princess Cruises.

Američka obalna straža – tri osobe se vode kao nestale

Brod Royal Princess trebao bi stići u Anchorage ove subote. U sklopu aranžmana krstarenja, navodi se na internetskoj stranici tvrtke, bilo je moguće dogovoriti “slikovito promatranje ledenjaka” sa zaustavljanjima u Juneauu, Ketchikanu i Skagwayu.

Američka obalna straža je potvrdila smrt triju osoba i objavila da se preostale tri vode kao nestale. U potrazi sudjeluju helikopteri i brodovi.