MUČI VAS NEUGODNI ZADAH? Ovako ga se možete riješiti

Neugodni zadah može nastati zbog raznih uzroka, lijekova koje ste počeli uzimati, suhih usta, konzumirali ste namirnice koje imaju jake i neugodne mirise, pokvareni zub, nakupljene bakterije na jeziku i sl.  

Ako sumnjate da je riječ o problemu sa zubima, svakako posjetite svog stomatologa, a ako su uzroci neki drugi od gore navedenih, pokušajte se riješiti tog problema na prirodne načine, piše Vecernji.hr

Pijte puno vode

Povećajte unos tekućine u organizam jer dehidracija može biti jedan od uzroka neugodnog zadaha. Izbjegavajte pušenje i ispijanje alkoholnih pića jer to dodatno dehidratizira usnu šupljinu.

Jabuke ili jogurt

Konzumirajte jabuke i jogurt. Jabuke će “očistiti” zube, jezik, ali i pomoći u uklanjanju neugodnog mirisa. Jogurti s dobrim bakterijama pomoći će uravnotežiti ph vrijednosti i ukloniti neugodni zadah.

Soda bikarbona

Jedan od načina na koji možete vratiti uravnoteženi ph u usnoj šupljini jest grgljanje vode sa sodom bikarbonom. Stvaite dvije čajne žlice u čašu tope vode i grgljajte u usnoj šupljini 30-ak sekundi. Nakon toga vodu ispljunite.

Zeleni čaj i čaj od metvice

Ispijajte zeleni čaj i čaj od metvice. Gotovo odmah će eliminirati neugodne mirise iz vaših usta./HMS/