MNK Seljak, nakon turbulentne sezone, ostao u Premijer ligi

Mnogo teže od očekivanog, poprilično različito od očekivanja na početku sezone, MNK Seljak izborio je ostanak u Premijer Futsal Ligi. I to se dogodilo čak u posljednjem kolu.

Da nije bilo, “bez veze”, izgubljenih bodova kod kuće, danas bi možda pisali u drugačijem tonu, međutim, stvari su kakve jesu i od toga ne treba bježati.

MNK Seljak je ostvario veliku pobjedu za livanjski sport, jer ruku na srce, tko bi na jesen išao gledati Seljaka kako se natječe u Ligi Federacije. Ovaj ostanak MNK Seljaka u Premijer Ligi je nešto što uistinu trebalo livanjskom sportu, livanjskoj publici i svima onima kojima je i malo stalo do livanjskog sporta. Igrati u “eliti” nije mala stvar a MNK Seljak to radi, sad već, dug niz godina. Nekada, malo uspješnije nego ove sezone, međutim, tu je, pripada najboljim klubovima države i to je ono što je bitno. Naši momci ovo su postigli za sve nas, za nas zaljubljenike u livanjski sport, koji se svaki dan borimo, u nemogućim uvjetima, da se ne ugasi i posljednja “vatra”.

Predsjednika Marka Brčića, mogli ste svakodnevno sresti na hodnicima sportske “dvorane” i na njegovom licu nikada niste mogli vidjeti zabrinutost već samo želju i entuzijazam žarko potreban livanjskom sportu. MNK Seljak je uspješan malonogometni klub, to je činjenica, nekadašnji prvak Jugoslavije, na jesen igrat će tamo gdje mu je i mjesto, s najboljim klubovima države. Često osporavani treneri Ivo Krezo i Božo Crnjak najbolji su bili kad je najviše trebalo. U trenucima kad ne ide.

Od kapetana Malete, do najboljeg igrača Ante Semrena pa preko svih igrača, djelatnika i simpatizera ova misija je okončana kao veliki USPJEH.

Prošlog vikenda, naši momci išli su u Tuzlu odigrati odlučujuću utakmicu gdje je bod trebao biti dovoljan za ostanak i bio je. Seljak je remizirao rezultatom 4-4 i sam sebi osigurao ostanak. Sad možemo zaboraviti propuštene prilike protiv Leotara, Brotnja, Željezničara i drugih u Livnu. Trebamo se okrenuti budućnosti i u sljedeću sezonu ući jači.

 

Konačni poredak klubova na kraju sezone 2017/2018 Premijer Futsal lige BiH. Prvak je mostarski Stari Grad, a iz lige su ispali Banovići, Brčko, Željezničar i Nevesinje:

1. Stari Grad 59
——————–
2. Brotnjo 41
3. Centar 40
4. Zrinjski 38
5. Salines 32
6. Leotar 32
7. SELJAK 31
8. Tango 31
———————
9. Nevesinje 30
10. Željezničar 28
11. Brčko 14
12. Banovići 9