MNK Seljak izgubio od MNK Željezničara u Livnu i zakomplicirao sebi situaciju

MNK Seljak prošle subote je, u sportskoj dvorani Dalibor Perković Dali, odigrao utakmicu protiv sarajevskog Željezničara te nažalost, izgubio sva tri boda. Igra našeg premijerligaša se najbolje može opisati kao “ni najgora a ni najbolja”. Seljak je tokom utakmice konstantno lovio rezultat, MNK Željezničar je bio taj koji je vodio.

Međutim, u drugom poluvremenu, naši momci igraju puno bolje. Od zaostatka 3-4, preokrećemo rezultat na 5-4. Mašimo dvije fenomenalne prilike za povećanje rezultata i više od 7 minuta igramo protiv ekipe koja ne smije napraviti prekršaj. Međutim, kako to u ovom sportu obično biva, kad ne zabiješ ono što trebaš zabiti, protivnik te kazni. Tako je i bilo. Željezničar je prvo izjednačio rezultat na 5-5 da bi 10 sekundi prije kraja i postavio konačnih 5-6.

Nije Željezničar zabio iz izrađene akcije, niti je Željezničar bi bolja ekipa u tom trenutku. Željezničar je zabio iz greške Seljaka koja je neshvatljiva 10 sekundi prije kraja. Iako rezultat 5-5 ne bi puno toga značio u borbi za ostanak, svejedno, izgubiti na takav način, naljutilo je mnoge gledatelje te večeri. A kao što znamo, zbog gledatelja se i igra bilo koji sport.

Poraz nije “kraj svijeta” i ne treba se gledati na njega kao na katastrofu, već treba stisnuti zube, i napraviti isto što je napravio Željezničar.

Svim srcem je tražio pobjedu, i pobjedu je dobio!

Ne pobjeđuje uvijek bolja ekipa, i to igračima Seljaka mora biti jasno. Oni sada trebaju podignuti glavu, zaboraviti što se dogodilo, i pobijediti u svim ostalim utakmicama.

Seljak to može, Seljak to mora!

Sve eventualne ozljede se moraju što prije sanirati, stisnuti zube i izboriti ostanak jer Livno zaslužuje futsal premijeligaša i sljedeću sezonu.

A igrači MNK Seljaka to moraju ostvariti za LIVNO.