MNK Seljak dočekuje Nevesinje u utakmici sezone

Iako je u igri za ostanak u Premijer Ligi veliki broj klubova, ova dva kluba, ove nedjelje mogu međusobno odlučiti o svojoj sudbini. MNK Seljak dočekuje Nevesinje na svom “parketu” i pobjednik u ovom susretu će vjerojatno napraviti veliki korak ka ostanku u Ligi.

Podsjetimo, trenutno, oba kluba se nalaze izvan zone 4 kluba koji ispadaju, međutim jedino su Brčko i Banovići za sada sigurni putnici u niži rang.

MNK Željezničar koji je slavio u Livnu pretprošlo kolo ima 22 boda, iznad njih sa samo bod više je trebinjski Leotar. Dva sigurna mjesta iznad “onih koji ispadaju” sa 24 boda imaju Nevesinjci i malonogmetaši Seljaka, s nešto boljom gol razlikom ekipe Nevesinja. Sa samo jednim bodom više na poziciji 5. i 6. nalaze se Tango i Salines koji isto opasno vise.

U ovom kolu, Seljak dočekuje Nevesinje, već otpisani Banovići dočekuju Salines koji će vrlo izvjesno osvojiti sva tri boda, Tango na svom parketu dočekuje Leotar a znamo da oba kluba trebaju pobjedu, te smatramo da Tango neće propustiti priliku domaćeg parketa i približiti se koraku do ostanka. Možda najteži posao ima Željezničar koji putuje u Mostar i igrati će protiv Zrinjskog, no ako uzmemo u obzir da sa zadnja dva gostovanja nose puni plijen (6 bodova – Stari Grad i Livno) onda ih ne smijemo otpisati. Preostali par je nebitan jer Brčko sigurni putnik u niži rang a Mostar Stari Grad sigurni PRVAK stoga će ova utakmica biti više revijalnog karaktera.

Ako se dogodi ono što bi se logično trebalo dogoditi, pobjede Seljaka, Tanga i poraz Željezničara i Leotara te Nevesinja, Seljak bi, kao i Tango trebao biti korak do ostanka u Ligi.

Četiri kola, uključujući i ovo su ostala do kraja, naš klub nakon ovog susreta ima teško gostovanje kod rasterećenog PRVAKA u Mostaru, ekipe Starog Grada, Željezničar će dočekati Tanga koji ne smije sebi dopustiti nikakvo opuštanje do kraja a Brotnjo će u goste Nevesinjcima. Leotar će dočekati otpisane Banoviće i vjerojatno upisati lagane bodove, veoma bitne za ostanak.

U pretposljednje kolu naši momci će imati lagan zadatak, dolazi otpisano Brčko, Željezničar ide u goste otpisanim Banovićima, Zrinjski će ugostiti Nevesinje kojem će pobjeda značiti vjerojatno više nego Zrinjskom, kojem, s druge strane pobjeda će biti samo bitna u konačnom plasmanu ali u suštini, nebitna. Neizvjesno će biti i Leotaru na gostovanju kod Salinasa iako bi do tada Salinas vjerojatno već trebao osigurati ostanak.

Da će biti bitka do posljednje minute ove lige, govori i podatak da Seljak u posljednjem kolu putuje kod Salinasa, a Željezničar i Leotar međusobno odlučuju tko će ispasti a možda i oba kluba. Još jedan derbi gdje Nevesinje neće smijeti izgubiti, kada u posljednjem kolu dočekuju Tango.

Jako uzbudljiva će biti posljednje 4 kola mada naš klub ovisi sam o sebi a dobru formu je pokazao pobjedom u prošlom kolu protiv Centra u Sarajevu.

Pružimo im podršku do kraja a već im treba puna dvorana u nedjelju u 19 sati.