Mlade livanjske košarkašice oduševile na Otvorenom prvenstvu Hrvatske. Gradonačelnik Luka Čelan omogućio mladim košarkašicama put u Zagreb

Proteklog vikenda, najmlađa natjecateljska selekcija ŽKK Livna, djevojčice rođene 2005. godine i mlađe, nastupile su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u zagrebačkoj Dubravi.

Naše mlade košarkašice su se natjecale izvan konkurencije (ipak se radi po Prvenstvu Hrvatske) te oduševile svojom igrom, pristupom i zalaganjem.

U dva dana odigrale su po dvije utakmice te upisale 3 pobjede i 1 poraz. Turnir se igrao po sustavu “pasarela” što podrazumijeva da sve igračice obvezno moraju odigrati barem jednu četvrtinu, tako da su sve djevojčice dobile priliku da pokažu svoje znanje i vještinu.

Prvoga dana, naše košarkašice odigrale su utakmice protiv Dugopolja i Medveščaka. U prvoj utakmici slavile su rezultatom 43-12. Druga utakmica se igrala jako kasno u 23 sata i 20 minuta a naše košarkašice upisale su poraz od ekipe Medveščak rezultatom 23-21. Bila je to jedna zanimljiva, uzbudljiva i nepredvidiva utakmica gdje su domaće košarkašice uz veliki sudački vjetar u leđa minimalno slavile nad našim “Anđelima Livna”.

Sutra ujutro, naše košarkašice, neispavane jer nisu poštovale zadano vrijeme spavanja, ostvarile su nove dvije pobjede. Prvo su svladale Mladost iz Ivanovca rezultatom 46-20, a potom i Podravca Giganta iz Virja rezultatom 35-12.

Zahvalu upućujemo svim sponzorima koji su omogućili našoj prespektivnoj genereciji da odigra vrlo bitne utakmice, prijeko potrebne za njihov razvoj, a posebnu zahvalu upućujemo gradonačelniku grada Livna, gospodinu Luki Čelanu koji je bio glavni pokrovitelj našeg puta na Otvoreno prvenstvo Hrvatske. Naš gradonačelnik Luka Čelan i grad Livno su najzaslužniji što je naš klub uspješno financijski priveo ovu još jednu uspješnu sezonu kraju. Bez pomoći gradonačelnika i Grada, nijedna naša igračica ne bi uspjela ostvariti sve ove velike uspjehe za naš grad i klub.