Mjesec dana pritvora zbog napada na kolodvoru

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je  14. lipnja 2019. godine, osumnjičenom M.M., rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Žabljaku, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 362. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 12. lipnja 2019. godine, na autobusnom kolodvoru u Livnu, prišao oštećenom P.Č ( 40 god ), zaposleniku poduzeća za prijevoz putnika, te istoga povišenim tonom grubo vrijeđao i psovao, tražeći da mu vrati izgubljenu torbu, a kada se oštećeni okrenuo, osumnjičeni mu je prišao s leđa i šakom ga udario u predio desnog oka i nosa, nanijevši mu tjelesne ozljede.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koje tužiteljstvo u narednom periodu planira ispitati kao i zbog bojazni da će ponoviti kazneno djelo, jer se radi o ranije osuđivanoj osobi, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Priopćeno je iz Tužiteljstva.