Ljetujte gdje i Bill Gates – vodopadi Krke omiljeno svratište turista

ko od nas ne poželi ljetovati poput milijardera? Ipak, rijetki imaju priliku otkrivati egzotične destinacije i plivati pod vodopadima.

Na sreću – građani Bosne i Hercegovine su među rijetkim sretnicima, obzirom da im je jedna od omiljenih destinacija milijardera Billa Gatesa – na dohvat ruke.

Još od 2004. osnivač Microsofta i milijarder Bill Gates dolazi u gradić Skradin u Hrvatskoj i ne propusti posjetiti čuvene slapove Krke. Svoje oduševljenje ljepotama Krke svojevremeno je podijelio s magazinom Forbes, opisavši mjesta na kojima ljetuje u Hrvatskoj kao savršene lokacije za odmor.

Od tad, lokalne turističke organizacije trljaju ruke što imaju takvog gosta i nadaju se da će Gates reći ponešto prijateljima milijarderima o slapovima Krke, kako bi ih i oni posjetili.

Porast stranih turista i interes milijardera za prirodne ljepote privukao je i turističke radnike da se preorijentiraju na unosnija strana tržišta. Tako se vodopadi Krke, kao perspektivno odmaralište 1% najbogatijih nude engleskom govornom tržištu.

Hoće li Bill Gates povesti prijatelje na kupanje ispod vodopada i dati regionalnom turizmu dodatni poticaj, ostaje da se vidi. Možda građani Bosne i Hercegovine mogu samo sanjati o tome da postanu milijarderi, ali se definitivno mogu odmarati na mjestima koje posjećuju najbogatiji stanovnici na planeti.

pogled.ba