Livno gori: ”Zlatko je velika ličnost, veliki gospodin i sve mu se u životu vratilo”

Livnu, rodnom mjestu izbornika Zlatka Dalića svi su itekako ponosni ovih dana. Globalno su poznati zahvaljujući Daliću. Infarktna je bila ova utakmica i njima.

Livno slavi kao da su Zlatko Dalić i naša vatrena reprezentacija osvojili zlato. Nekoliko tisuća ljudi slavi osvojeno srebro. Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič razgovarao je s njegovim rođakom Adrianom Dalićem.

Kako se Vi danas osjećate?

Izgubiti, a reći da si pobijedio je jako teško. Hrvatska je upravo to napravila. Mi Dalić inače nismo veliki govornici. Livno će reći sve. Zlatkovo Livno!

Kako je Zlatko ovo uspio, koja je njegova tajna?

Prije svega, Zlatko je jedna velika ličnost, veliki gospodin i sve mu se u životu vratilo.

Kako ćete dočekati Zlatka Dalića?

Onako kako Zlatko zaslužuje – vrhunski. Stvarno mogu reći da je Livno najmanji najveći grad na svijetu.

Mario Jurič razgovarao je i s gradonačelnikom LivnaLukom Čelanom.

Što ovo znači za Livno?

Zlatko je u kratko vrijeme uspio napraviti jednu od najboljih reprezentacija. Sigurno je velika stvar za naš grad da naš izbornik u zadnjih mjesec dana napravio puno toga za promociju našeg grada i iskoristio bih ovu priliku da pozovem druge poznate Livnjance da se svi zajedno uključe i pomognu u razvoju našeg grada. Izražavam otvorenost i spremnost grada za suradnju.

Rekli ste da ćete Zlatka Dalića proglasiti počasnim građaninom?

Naravno. Spremamo doček za Zlatka i reprezentaciju 23.7. Vidite da je naš grad od početka Prvenstva uz hrvatsku reprezentaciju i izbornika. Pokrenuli smo određene aktivnosti oko proglašenja izbornika počasnim građaninom našeg grada. Smatram da je to najmanje što možemo učiniti. Zaslužio je sigurno puno više.
Atmosferu iz Livna možete pogledati OVDJE

NOVA TV / Dnevnik.hr