Livanjske košarkašice pobjedile Vitez na gostovanju u subotu te Ramu na gostovanju u nedjelju

Pauzu u odnosno u kolo u koje su slobodne u Prvoj Ligi Bosne i Hercegovine, naše košarkašice su iskoristile za natjecanja u Ligama Mladih Herceg Bosne. Tako su prošle subote naše juniorke, bez 3 igračice iz “prve petorke” gostovale u Vitezu te ostvarile pobjedu s visokih 90-42. Nedostajale su Tanja Kelić, Andrea Krišto, Marija Pavić.

Da nemaju konkurencije u svom uzrastu što se tiče Lige Herceg Bosne, juniorke ŽKK Livna pokazale su u nedjelju kada su gostovale u Rami i slavile “s pola gasa” protiv istoimene ekipe. Rezultat je bio 73-40 a većinu utakmice su odigrale igračice koje pripadaju školi košarke (2005. godište). Podsjećamo, uzrast juniorki je 1999. i 2000. godište.

Svoju utakmicu, tog dana, odigrale su i kadetkinje ŽKK Livna. I one su, u istom ritmu, bez najmanjih problema svladale svoje vršnjakinje iz Rame. Također, u utakmici bez najmanje neizvjesnosti, svoju priliku su dobile najmlađe, od kojih Angelina Jolić ima samo 11 godina.

Naše košarkašice u srijedu već putuju u Tuzlu gdje će odigrati utakmicu protiv bivšeg europskog prvaka Jedinstva Piemonte, a na Veliku Subotu trebale bi završiti svoje natjecanje u ovogodišnjem izdanju Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene. Ostanak je odavno izboren, a debitantsku sezonu, najmlađe ekipe Lige, možemo sa velikom sigurnošću proglasiti “VELIKIM USPJEHOM”. Velika hvala našim domaćinima proteklog vikenda te se nadamo da ćemo im uzvratit, u najmanju ruku, istom mjerom, sljedeći put kad se vidimo u Livnu.