Krišto sudjeluje u radu ‘Europskog parlamentarnog tjedna 2020’ u Bruxellesu

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto će, na poziv predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovati u radu Europskog  parlamentarnog tjedna 2020, koja se 18. i 19. veljače održava u Bruxellesu.

Na tom skupu na visokoj razini, parlamentarci iz država Europske unije vodit će raspravu o ekonomskim, proračunskim i socijalnim pitanjima, kao i o zaštiti okoline i borbi protiv klimatskih promjena.

Skup se sastoji od Europske polugodišnje konferencije i Interparlamentarne konferencije o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravi u Europskoj uniji (EU). Kako organizatori najavljuju, obje konferencije bit će prilika da parlamentarci razmijene informacije i najbolje prakse u provođenju Fiskalnog ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravi u ekonomskoj i monetarnoj uniji.

Istovremeno, cilj Europskog  parlamentarnog  tjedna bit će jačanje suradnje između Europskog parlamenta i parlamenata država članica i država u pretpristupnom procesu za članstvo u EU, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.