KOVAČEVA ZVIJEZDA ŠOKIRALA NOGOMETNI SVIJET! Nasljednik Riberyja najavio mirovinu u 23. godini

Prema mnogima je baš on jedan od najboljih mladih krilnih igrača današnjice i slovi kao nasljednik legendarnog Francuza Francka Riberyja u Bayernu. Ili bi možda trebalo reći ‘slovio je’ za nasljednika?

Naime, mladi 22-godišnji Kingsley Coman, doista plijeni pažnju kada igra, ali problem je baš u tome, Coman jedva da uspije doći do terena od silnih ozljeda koje ga pogađaju od samog početka profesionalne karijere.

Coman je do sada već igrao i za PSG i za Juventus i za Bayern, ali je nažalost više bio po bolnicama nego na terenu u tim klubovima. Kao i svi hitronogi i agilni krilni igrači, Coman je često na teškom udaru protivničkih braniča i doista ga ne štede. Uz to, Coman je sklon ozljedama i na treningu i kada uzrok nisu suparnički grubi startovi.

Francuz je ove godine propustio i Svjetsko prvenstvo i to zbog serije ozljeda. Nakon dvije teške ozljede gležnja, Comanu su otišli ligamenti i Mundijal je za njega bio nemoguća misija. Za Bayern je ove sezone odigrao samo pet utakmica i nijednu nije igrao od prve minute.

Čak i uz sve te ozljede, Coman ima dobru statistiku. U 98 utakmica za Bayern namjestio je 22 gola i zabio 16, a vrijednost mu je procjenjena na 50 milijuna eura. Vjerojatno bi vrijedio još i više da nije toliko ozljeđen.

No, postoji još jedan problem. Coman je kazao kako više ne želi ići na operacije i kako postoji velika šansa da se umirovi uskoro zbog toga.

“Neću prihvatiti još jednu operaciju. Što je previše, previše je. Možda mom stopalu nije suđeno da bude nogometaško. Ako se pokaže da je tako, nastavit ću živjeti drugi život, onaj anonimca”, rekao je Coman za Telefoot.

Veliki je to šok za cijeli nogometni svijet i ponajprije za Bayern i Kovača, koji su imali velike planove za Comana koji je uz Gnabryja trebao biti zamjena za Robbena i Riberyja.