Koliko je stupnjeva idealno u spavaćoj sobi?

Čak i ako obožavate vruće ljetne dane, vjerojatno nimalo ne volite takve noći. Kvalitetno se naspavati puno je teže tijekom ljeta i to možete zahvaliti upravo previsokim temperaturama pa ne čudi što većina traži spas u paljenju ventilatora, klime ili otvaranju svih prozora u kući.

No koja je uopće temperatura idealna za postizanje kvalitetnog sna?

Christopher Sun, osnivač i izvršni direktor My Sheets Rocka, smatra da u vašoj spavaćoj sobi treba biti između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva kako biste bili sigurni da ćete se probuditi odmorni, piše The Sun.

Ako je temperatura u sobi viša od preporučene, veća je vjerojatnost da ćete se tijekom noći vrtjeti po krevetu i boriti se s nesanicom.

Ipak, ako nikako ne uspijevate rashladiti sobu na tu temperaturu, možda je problem u vašem nadmadracu. Naime, dokazano je da se ljudi više znoje ako spavaju na nadmadracima izrađenima od memory pjene jer oni zagrijavaju krevet.

S tim se slaže i Bill Fish, stručnjak za spavanje, koji tvrdi da tijekom toplijih mjeseci memory pjena u tim nadmadracima može “zarobiti” tjelesnu toplinu, zbog čega ćete se još više znojiti tijekom noći, prenosi Index.