Kako postići wow efekt na licu? Uz pomoć highlightera

Gotovo da nema ženske kozmetičke torbice u kojoj nema highlightera: kozmetičkog proizvoda s velikim korektivnim moćima kao što je naglašavanje obraza i očiju, isticanje luka na obrvama, vizualno stanjivanje nosa i povećavanje usnica.

Postoje trenuci – i mjesta – kada želimo privući svu pozornost. U svijetu make-upa upravo to radi highlighter. Riječ je o proizvodu koji podiže konture lica u samo nekoliko poteza i to isticanjem određenih točki lica.

Highlighter u doslovnom prijevodu s engleskog jezika znači osvjetljivač. Naziv je dobio po tome što su u njemu sjajne čestice koje licu daju dozu živosti i zdravog sjaja. Svi koji koriste highlightere znaju da u današnje vrijeme postoje mnoge vrste ovog kozmetičkog proizvoda, a na nama je da se odlučimo koja nam tekstura sjaja najviše odgovara: ona u tekućoj verziji, sticku, prahu ili kamenu.

Teksture sjaja

  • Kremasti i tekući highlighteri nanose se posebnim četkicama, a potom utapkavaju prstima na puder podlogu. Licu daju prirodan izgled bez mana
  • Osvjetljivači u sticku idealni su za precizne situacije: osvjetljavanje područja unutarnjeg kuta oka ili za potez tik ispod i iznad obrva
  • Osobama s masnom kožom preporučuje se upotreba osvjetljivača u kamenu ili prahu