Juniorke ŽKK Livna druge u Bosni i Hercegovini

Na prvenstvu BiH za juniorke, koje je ovog vikenda održano u Trebinju, ŽKK “Trebinje 03” je osvojio treće mjesto, a nove prvakinje su košarkašice ŽKK “Play off ultra” iz Sarajeva, dok je drugo mjesto pripalo ekipi ŽKK “Livno” iz istoimenog grada.

Tog dana je odlučen novi prvak, jer su košarkašice iz Sarajeva u prvoj utakmici pobijedile domaćina turnira ŽKK “Trebinje 03” rezultatom 80:74 (25:17, 18:21, 18:21, 19:15).

Samo dva sata nakon ove utakmice ŽKK “Play off ultra” odigrao je utakmicu protiv ŽKK “Livno” i slavio sa 62:69 i na taj način je osvojio prvo mjesto.

Jučer je odigrana utakmica koja je odlučivala o drugom mjestu i ekipa iz Livna je slavila nakon produžetka sa 85:87 nad ekipom ŽKK “Trebinje 03” (10:19, 19:15, 29:26, 18:16) i u produžetku (9:11).

Trebinjke su ponovo zaostajale nakon prvih dvadeset minuta i na odmor su otišle sa pet koševa minusa – 29:34. U drugom poluvremenu je viđena izjednačena igra i bilo je preokreta. Trebinjke su bile blizu pobjede u regularnom dijelu, međutim naše košarkašice su imale posljednji napad koji nisu iskoristile i nakon 40 minuta rezultat je bio 76:76 i otišlo se u igranje dodatnih pet minuta.

U produžetku su se bolje snašle igračice iz Livna i pobijedile rezultatom 85:87.

Trebinjke nisu imale sreće u obje utakmice, ali i snage da dođu do preokreta.

Kada se lomio rezultat i bila prilika za preokret događale su se greške domaćih koje su livanjske košarkašice naplatile, koševima.

Tako su Livanjke, nakon osvojene kadetske bronce, okitile se i državnim srebrom.

Do kraja sezone naše košarkašice imaju nekoliko događaja. Prvi je već u utorak kada će naše cure 19 sati ugostiti ekipu ŽKK Zrinjskog u drugoj utakmici seniorskog doigravanja za prvakinje Herceg Bosne.