Izetbegović: ‘Nemamo ništa protiv Pelješkog mosta, dapače’

Bošnjački član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u ekskluzivnom intervjuu za Novu TV govorio je o važnosti posjeta hrvatske predsjednice i potrebi rješavanja otvorenih pitanja.

Izetbegović je pozdravio predsjedničin posjet Ahmićima i rekao da je to lijepa gesta na kojoj treba graditi daljnje odnose. Za gradnju Pelješkog mosta ima jedan uvjet.

“Nemamo mi ništa protiv gradnje Pelješkog mosta. Dapače, njime će se smanjit i promet kroz Neum itd. Mi samo želimo da Bosni i Hercegovini se ne uzme pravo, ovako kako smo mi iza prava Republike Hrvatske da spoji svoj teritorij, BiH da se garantira od strane Hrvatske ono što joj garantira UNCLOS, dakle konvencija UN-a o pravu prostupa moru”, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je komentirao i posjet predsjednice BiH uoči kojeg je bilo velik broj reakcija.

“Pa bilo je reakcija na njezin odlazak u Tursku. Ali po reakciji na ulici ne bi se moglo reći da nije bila dobrodošla. Vidjeli ste susret s majkama Srebrenice. Mi smo imali ovdje dobre, kvalitetne, iskrene razgovore, onako kako to treba biti između Hrvatske i BiH. Inzistirao sam na otvorenim pitanjima. Predugo ponavljamo već 22 godine da bi ih trebalo riješiti”, rekao je Izetbegović u intervjuu za Novu TV.