Izabran novi UO Košarkaškog saveza BiH na čelu s Mirzom Teletovićem. Hrvatski suci izašli iz štrajka

U subotu je u Busovači izabran novi Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH.

Tako je za novog predsjednika Upravnog odbora KS BiH izabran Mirza Teletović, a Dalibor Miloš i Boris Spasojević su izabrani kao potpredsjednici.

Za članove Upravnog odbora izabrani su: Aid Berbić, Feđa Jovanović, Vinko Batinić, Nikica Petrović, Dana Muminović i Milan Plavšić.

Inače, UO odbor a i sami košarkaški savez BiH je sačinjen od 3 saveza, Košarkaški savez Republike Srpske, Košarkaški savez Herceg Bosne i Sistem A (regionalni košarkaški savezi Zenice, Tuzle i Sarajeva). UO ima 9 članova, 3 Hrvata, 3 Srbina i 3 Bošnjaka. Nacionalnost predsjednika saveza se mijenja svake 4 godine, tako da je prošli predsjednik bio Srbin, sada je Bošnjak, a sljedeći predsjednik bit će Hrvat. Po istom principu se bira i glavni tajnik dok se povjerenik natjecanja po istom načinu mjenja svake sezone. Ove sezone, povjerenik natjecanja je Hrvat, gospodin Božo Bošnjak iz Širokog Brijega.

Suci košarkaškog saveza Herceg Bosne koji sude Prvenstva BiH izašli su iz štrajka nakon godinu jer su suci iz KS RS bez odluka KS BiH samostalno radili. Nakon što je izabran novi UO na čelu s Mirzom Teletovićem, hrvatski suci su odlučili da će suditi.