INSTAGRAM UVODI NEŠTO NOVO, KORISNICI NISU NIMALO SRETNI: ‘Ne želim to gledati, želim slike svojih prijatelja!’

Instagram će uskoro svojim korisnicima u feed ubacivati i preporučene objave koje su lajkali njihovi prijatelji.

Instagram je potvrdio da će se za par tjedana na feedovima korisnika početi pojavljivati ‘preporučene’ objave. To će biti objave s drugih računa koje su lajkale osobe koje slijedite. Taj će dio feeda biti jasno označen, te će sadržavati tri do pet objava koje će biti stavljene u vaš osobni feed, piše Mirror.

Onemogućeno blokiranje preporuka

Ova aplikacija u Facebookovom vlasništvu već neko vrijeme testira ovu ideju te ju je bez pretjerane najave ubacila u sustav. Iako već i sada možete vidjeti preporučene objave preko funkcije ‘istraži’ (explore), ovo je prvi put da će preporuke biti dodane direktno u vaš osobni feed. Bit će moguće privremeno blokirati preporučene objave, ali ne i blokirati ih za stalno. Pritiskom na meni s tri točkice iznad objave te odabirom opcije ‘sakrij’ (hide) privremeno ćete ukloniti takve objave s vašeg feeda.

Neki korisnici i nisu previše sretni ovim novim dodatkom te su se požalili na Twitteru.

Why does @instagram insist on showing me photos of “recommended” people on my feed? I don’t care. I wanna see pictures from people I actually follow, and chronologically at that!! Get tf outta here with recommended pages.

Dear Instagram, the only thing I want recommended to me on my feed are my friend’s photos iN THE ORDER THEY WERE POSTED IN!!!!!!!

Instagram kaže kako će ova promjena biti implementirana i u Android i u iOS verzijama aplikacije.