Humanitarni spektakl u Šujici: Dalić i Šimunić predvode humane zvijezde

Šujica će večeras, 9. kolovoza biti domaćin tradicionalnog sportsko-glazbenog spektakla humanitarnog karaktera, koji je postao nezaobilazan društveni događaj i koji će okupiti vodeća imena hrvatskog sporta, glazbe, kulture i politike.

Prethodnih godina ovaj spektakl privlačio je veliki broj ljubitelja sporta i nogometa, ali i onih koji to baš i nisu, ali su na drugi način željeli pomoći svojom nazočnošću te biti dio humanitarnog projekta.

Organizator manifestacije je Zaklada “dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba, koja već dulji niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u pojedinim krajevima u Bosni i Hercegovini, a posebno u Šujici, odnosno Hercegbosanskoj županiji.

S početkom u 16 sati počinje nogometni turnir na kojem će sudjelovati sljedeće momčadi: Humane zvijezde (reprezentativci vatrenih, poznati pjevači i političari, uglednici iz društvenog života), reprezentacija Hercegbosanske županije, reprezentacija svećenika Republike Hrvatske te Veterani Nogometnog kluba Šujica. 

Humane zvijezde dolaze predvođene Vlaovićem, Živkovićem, Đolonogom, Škarom, Vejićem, Stanićem, Grnjom, Balićem, Bićanićem, a očekuje se dolazak legendarnog nogometaša Hajduka Ivice Šurjaka, kao i glazbenika i glumaca: Mate Bulića, Slavena Knezovića i drugih poznatih imena iz sportskog, kulturnog i javnog života, a posebni gosti ove manifestacije bit će aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić i legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić.

Nakon nogometnog turnira održat će se veliki koncert Marka Perkovića Thompsona, a prihod od prodanih ulaznica usmjerit će se za nastavak obnove Hrvatskog doma “Stjepan Radić” koji se nalazi u Šujici.