Hrvatski košarkaški klub Zrinjski Mostar postao prvak Bosne i Hercegovine

Košarkaši mostarskog Zrinjskog novi su prvaci Bosne i Hercegovine. Mostarci su u finalnoj seriju play-offa slavili u Laktašima i sa ukupnih 3:1 stigli do prvog naslova prvaka u povijesti. Večeras su slavili sa 77:73.

Trojku vrijednu pobjede postigao je Marko Ramljak na oduševljenje suigrača, ali i navijača koji su stigli u Laktaše. U tim trenucima je u dvorani uslijedi muk, a istini za volju Igokea i nije imala nikakav navijački vjerar u leđa.

Tragedija je ta što će Zrinjski u Aba ligu 2, a Igokea u Aba ligu, jer ima zagarantirano mjesto. No, znamo da je Aba liga privatna liga, a sa svim silnim pojačanjima i ulaganjima Igokea nije uspjela obraniti titulu prvaka.

Pomalo su ležerno ušli u Ligu 6, htjeli ići na kartu pomlađivanja, a neka izračunaju koliko su ti “neki novi klinci” dobili prilike za igru. Kada izračunaju u Igokei shvatit će da je Dragan Bajić uzalud smijenjen, a da je “trener sa žvakom” prevelik egocentrik koji nije shvatio poantu.

Sokolović je bio prvo ime susreta sa 21 poena. Ramljak je postigao 19, ali nekoliko ključnih “trojki”. Smajlagić je postigao 13, Igrutinović 10… Kod domaćih Artis i Rikić su imali po 14 ubačaja.

V.B./BHBasket