Hindić-Bošnjaković ispričala što se dogodilo kobnog jutra u ‘Vili Ivanković’

Sunita Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičena za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika “Vile Ivanković” na Buni kod Mostara, saslušana je u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije. 

Danas  će sudu biti upućen prijedlog za određivanje pritvora. Kako neslužbeno Faktor saznaje, osumnjičena je pokazujući kajanje, bez prisustva branitelja, navodno ponovila da je splet okolnosti doveo do tragičnog događaja, te da nije imala namjeru ubiti Ivankovića. 

Tijekom ispitivanja, kako Faktor saznaje od izvora bliskog istrazi, Hindić-Bošnjaković je ispričala što se kobnog jutra dogodilo u objektu u kojem je zločin počinjen. 

Krvoproliću je, navodno, prethodila kobna svađa proizašla iz ljubomore. Prema njenoj izjavi, bili su u društvu i pili. Navodno je nakon ispaljenog hica pokušala pomoći Ivankoviću i tražila od prisutnih da zovu hitnu pomoć, te ga je i sama pokušala oživjeti. 

Zatim je, prema njenom kazivanju, s balkona “Vile Ivanković” skočila u rijeku Bunu koja protječe pored objekta, te tom prilikom slomila noge. Očito je imala pomagača, s obzirom na to da je ozlijeđena, s Bune zaputila u rodni kraj kod Travnika, gdje se na kraju kobnog dana i predala. 

Međutim, prema izjavama svjedoka, viđena je kako istrčava iz objekta, i bježi niz ulicu. 

U Mostar je dovezena s gipsom na obje noge. Osumnjičena je često viđana, kazali su mještani, u objektu u kojem se dogodio zločin.