HDZ BiH: Podrška nastavku suradnje s EU i međunarodnom zajednicom

-Europska perspektiva prepoznat je poticaj dijaloga, napretka i razvoja Bosne i Hercegovine, te bitan čimbenik u viziji stabilne, perspektivne i multietničke europske domovine – priopćeno je iz HDZ-a BIH.

HDZ BiH je u priopćenju  iskazao zahvalnost i pozdravio napre veleposlanika Lars-Gunnar Wigemarka i Izaslanstva Europske unije u BiH na ulozi i potpori u potpisivanju Principa za formiranje vlasti na razini BiH.

-Pomažući ispunjavanje europskih ciljeva, veleposlanik Wigemark kroz svoje zalaganje podržao je harmonizaciju sa Strategijom proširenja, koja je jasno naznačila potrebu za jačanjem demokratskih institucija i konstruktivnog dijaloga, posebice na parlamentarnoj razini – priopćeno je.

HDZ BiH u napominje da je u potpunosti je opredijeljena za europski put Bosne i Hercegovine.

“Uvažavajući ulogu međunarodne zajednice kao faktora za pomirenje političkih stavova, pozivamo dužnosnike Europske unije, veleposlanike drugih zemalja i diplomatske predstavnike na suradnju koja podupire razvoj političkog i društvenog konsenzusa na opću dobrobit Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz HDZ-a BiH.