Gradonačelnik Čelan potpisao Ugovor za dodjelu sredstava za dovršetak gradnje Srednje glazbene škole u Livnu

U Tolisi je u kongresnoj dvorani franjevačkog samostana organizirano potpisivanje ugovora s korisnicima potpore za Hrvate u BiH. Sredstva su dodijeljena po Odluci Vlade Republike Hrvatske o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu. Temeljem provedenog Javnog natječaja kojeg provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske potporu je dobilo 89 programa i projekta i to 34 iz područja kulture, 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti, 12 iz područja zdravstva te 26 programa i projekata iz ostalih područja.

Grad Livno dobio je sredstva za projekt dovršetka radova na izgradnji srednje glazbene škole u iznosu od 200.000,00 kuna, a ugovor je potpisao gradonačelnik Livna Luka Čelan.

Gradonačelnik je zahvalio na dodijeljenim sredstvima pohvalivši ovakav vid suradnje Vlade Republike Hrvatske i prepoznavanje važnosti pojedinačnih projekata Hrvata u BiH. „Otvaranjem srednje glazbene škole u Livnu doprinijet ćemo unaprjeđenju obrazovanja ali i dinamici i kontinuitetu kulturnog života potrebnog svim naraštajima u našem gradu. Iza naše osnovne škole je više od tri desetljeća uspješnog rada i vjerujemo da će jednako dobre uspjehe postizati i generacije koje će stjecati i srednje glazbeno obrazovanje u novoj zgradi osnovne i srednje glazbene škole“, kazao je gradonačelnik Čelan.

Priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Livna.