Gdje žive najbogatiji Amerikanci?

Iznenađenje, Bill Gates, s neto vrijednošću od 81 milijardu dolara, rangiran je na prvom mjestu 23. godinu za redom. U međuvremenu, njegov prijatelj Warren Buffett pao je na treće mjesto po prvi put u 15 godina s neto vrijednošću od 65,5 milijardi dolara.

Zahvaljujući rastućim cijenama dionica vrućih tehnoloških tvrtki, izvršni direktori na čelu tih tvrtki izgleda da su nagomilavali bogatstvo mnogo brže od drugih. Glavni izvršni direktor Amazon.com-a Jeff Bezos dobio je 20 milijardi dolara kako bi povećao svoju neto vrijednost na 67 milijardi dolara, što ga čini drugom najbogatijom osobom u SAD-u, piše mansionglobal.com.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg skočio je na četvrto mjesto, njegov najviši rang ikada, s neto vrijednošću od 55,5 milijardi dolara. Međutim, osnivač Oraclea Larry Ellison sletio je na 5. mjesto prvi put od 2007. Njegova neto vrijednost iznosi 49,3 milijarde dolara.

Na 6. mjestu nalazi se bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, glavni direktor istoimene tvrtke Bloomberg LP, koji ima neto vrijednost od 45 milijardi dolara.

Ovih šest najbogatijih multi-milijardera imalo je ukupno 363,3 milijarde dolara u povlačenju, od kojih se većina još uvijek drži udjelom u tvrtkama koje su osnovali. Međutim, dio njihovog bogatstva pripada nekretninama. Gospodin Gates, naime, posjeduje dvorac u Washingtonu vrijedan oko 170 milijuna dolara, nekoliko konjičkih rančeva diljem SAD-a i dionice u nekim luksuznim hotelskim lancima preko svoje privatne investicijske tvrtke Cascade.

1. Bill Gates Vrijedan: 81 milijardu dolara; Mjesto: Medina, Washington

Gospodin Gates, 60, većinu svog vremena provodi na svojoj Medini, Washingtonu, vili od 66.000 kvadratnih metara, nazvanu Xanadu 2.0, nakon što je dobio naslovni ulogu u Građaninu Kaneu. Vila ima pogled na jezero Washington. Gatesu je trebalo sedam godina i 63,2 milijuna dolara za izgradnju ove kuće, koja je ispunjena mnogim značajkama visoke tehnologije. Kupio je partiju za 2 milijuna dolara 1988., ali sada je, prema javnim podacima, vrijedan oko 170 milijuna dolara.

2. Jeff Bezos Vrijedan: 67 milijardi dolara; Mjesto: Medina, Washington

Gospodin Bezos, 52, u procesu izgradnje svog carstva za e-trgovinu, tijekom godina privukao je ogromnu količinu nekretnina, što mu je donijelo 26. mjesto na popisu najvećih američkih zemljovlasnika prošle godine. Što se tiče rezidencija, on ima ranč od 165.000 hektara u zapadnom Teksasu, kuću na obali u državi Washington, tri povezana stana u Manhattan Century Toweru i nekretninu Beverly Hills od 12.000 kvadratnih metara koja se može pohvaliti Tom Cruiseom kao susjedom. na Forbes.

Njegov dom u Medini, Washington, blizu sjedišta Amazona, ima 5.35 hektara i oko 29.000 četvornih metara stambenog prostora. Osim glavne kuće, tu je i kućna kućica i čamac na 4 500 četvornih metara na jezeru Washington.

3. Warren Buffett Vrijedan: 65,5 milijardi dolara; Mjesto: Omaha, Nebraska

Iako najiskusniji investitor na zemlji drži više ulaganja u nekretnine, gospodin Buffett, 86, poznat je po tome što živi skromno.

Njegov dom sjedi na uglu u Omahi, Nebraska, koji je kupio 1958. za 31.500 dolara. Od tada gospodin Buffett živi tamo. Kuća, izgrađena 1921. godine, prošla je kroz nekoliko proširenja kako bi bila udobna kuća od 6.500 četvornih metara za čovjeka koji ima neto vrijednost od preko 65,5 milijardi dolara.

4. Mark Zuckerberg Vrijedan: 55,5 milijardi dolara; Mjesto: Palo Alto, Kalifornija

Najmlađi najbogatiji poduzetnik čuva većinu svog bogatstva u školama, zdravstvu i drugim filantropijama. Njegov portfelj nekretnina uključuje njegovu kuću u Palo Altu od 9,9 milijuna u blizini parka Dolores u San Franciscu.

Gospodin Zuckerberg, 32, kupio je svoj prvi dom u obrtničkom stilu od 5.000 četvornih metara u Palo Altu 2011. za 7 milijuna dolara. U sljedećih nekoliko godina podigao je četiri kuće koje su okruživale njegov dom za oko 43,8 milijuna dolara kako bi bolje zadržao svoju privatnost. Ali njegov plan da sruši i obnovi te četiri kuće je zastao.

5. Larry Ellison Vrijedan: 49,3 milijarde dolara; Mjesto: Woodside, California

Izvršni predsjednik Oraclea Larry Ellison, 72, ima opsežan portfelj nekretnina. Kupio je velike dijelove cijelih četvrti u Malibuu i oko jezera Tahoe. On posjeduje Beechwoodov dvorac vrijedan 70 milijuna dolara u Newportu, Rhode Island; vrtna vila u Kyotu, Japan; i 98% zemlje Lanai, šesti najveći otok na Havajima, koji je kupio 2012. za 500 milijuna dolara, prema objavljenim izvješćima.

Njegovo imanje u Woodsideu, u Kaliforniji, s procijenjenom vrijednošću od 110 milijuna dolara, oblikovano je po uzoru na japansku arhitekturu iz 16. stoljeća, zajedno s jezero od 2,3 hektara koje je napravio čovjek.

6. Michael Bloomberg Vrijedan: 45 milijardi dolara Početna: Manhattan, New York

Bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, 74, ima više od desetak nekretnina diljem svijeta. Većinu vremena provodi u svojoj kući u Upper Estate Sideu, ali također posjeduje imanja u Hamptonsu u New Yorku, kao iu Londonu, Bermudima, Coloradu i Floridi.