FOTO/Ivan Galešić pobjednik 3. Livno Open-a 2019

Pobjednik teniskog turnira “Livno Open 2019.” je Ivan Galešić, koji je i ove godine uvjerljivo pomeo konkurenciju ostavivši iza sebe pustoš na “plavom terenu”, navode iz Teniskog kluba “Plavi teren”.

Finalni meč je odigran sinoć u 19 sati, a igrali su Ivan Galešić I Ivan Duvnjak te je meč završio 6:0 6:1.

Ivan Galešić je student 5., odnosno od jeseni 6. godine Medicinskog fakulteta u Banja Luci.

Osim toga Galešić je i ove godine potvrdio svoju tenisku reputaciju, trostruki je osvajač Livno Opena, koliko se godina i održava ovaj turnir. Također je osvojio i turnir u Tomislavgradu 2016., a tri godine zaredom je drugi na Studentskim sportskim igrama u Banja Luci. Osim Livno Opena, ove godine osvojio je i Turnir teniskih rekreativaca, također u Banja Luci.

Kako je Galešić rekao za portal Livno Novine tenisom se počeo baviti prije nekih 10 godina, a naučio je igrati sam sebe udarajući loptu reketom od kuću ili od zid, gdje je stigao.

“Prvi teren smo dobili prije nekih desetak godina i tada sam prvi put zaigrao na pravom terenu, od tada sam gotovo svaki dan dolje!” istaknuo je Ivan.

Teniski klub “Plavi teren” aktivno funkcionira od 2015. godine kad je par zaljubljenika u tenis koji su konstantno dolazili na terene zajednički došlo do ideje da se napravi manji teniski centar.

Tako je ekipa iz teniskog kluba, njih 10, davajući simboličnu mjesečnu članarinu dovela klub u današnje stanje.

Podsjećamo, od jednog terena došli su do dva novooblikovana, nabavili su nove mreže, tende, reflektore, ovoga ljeta tijekom školskih praznika održavaju i Školu tenisa te je tu i organizacija turnira Livno Open, treću godinu zaredom.

“Prvi turnir je bio uglavnom u znaku livnjaka, prošle godine smo imali par momaka sa strane, dosta dobrih teniskih trenera, od čega bi izdvojio i finale protiv teniskog trenera iz Drvara kojeg sam dobio 6:3 1:6 6:4” rekao je Ivan za Livno Novine i osvrnuo se na to da su svi ovogodišnji natjecatelji bili iz Livna zbog čega je turnir sam po sebi za njega bio lakši.

Iz Teniskog kluba “Plavi teren” poručuju: “Čestitamo našem pobjedniku još jednom, ali i ostalim natjecateljima koji su pokazali kako se u Livnu igra kvalitetan tenis, te tako (p)ostali primjer i garancija za ‘neke nove klince’, ali i druge znatiželjnike koji se možda još nisu odvažili probati ovaj sport!”