FC “Centar” pobjedom protiv MNK “Seljak Livno-bus” izborio novo finale Kupa BiH

Futsaleri Centra plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su sinoć u polufinalnom meču savladali MNK Seljak iz Livna sa 7:2.

Centar je apsolutno dominirao ovom utakmicom. Iako su gosti prvi došli do vodstva, Centar je imao loptu pod svojom kontrolom, a gosti praktično ništa nisu uspjeli da urade u ofanzivnom dijelu terena, što zbog svog afiniteta za obranom, što zbog izlaska u visoki presing domaćih, koji su ih onesposobili da organiziraju bilo što smisleno.

Seljak prvi dolazi do vodstva. Igrala se druga minuta utakmice kada je Edis Mršo u namjeri da izblokira loptu klizećim startom igrao rukom, a suci su pokazale da je to bilo unutar kaznenog prostora, te je Seljak dobio penal. Loptu je uzeo Ante Semren i rutinski savladao u prvom poluvremenu potpuno nezaposlenog Seferovića.

Nakon toga Centar pokušava brzo da se vrati, ali Seljak se dobro brani, sve do osme minute. Tada gostima slijedi mat u dva poteza. Emir Omerhodžić je uposlio Ibrahima Hršumovića, a ovaj pogađa mrežu Vidovića.

Na novi gol čekalo se do 15. minute utakmice. Gosti tada imaju korner, užasno ga izvode i loptu presjeca Hršumović. Sjevnula je brza kontra, Hršumović je uposlio Nedžada Hodžića, a ovaj požrtvovano uklizava i šalje loptu u mrežu. Tom prilikom udara i u stativu, pa mu je morala biti ukazana ljekarska pomoć.

Imao je Centar i još prilika da postigne pogodak, ali je odlično branio Antonio Vidović, a poslije najljepše akcije u prvom poluvremenu u kojoj su sudjelovali Mršo, Jokić i Handžić, kapetan Centra pogađa prečku.

I drugo poluvrijeme donijelo je apsolutnu dominaciju domaćih. Branio je Antonio Vidović što je mogao, bio najzapaženiji igrač Seljaka, pa i kompletne utakmice uz Hodžića, ali je i on kapitulirao po treći put u 25. minutu. Emir Đuderija je oduzeo loptu na svojoj polovini, prenio je, uposlio Emira Omerhodžića, a ovaj lako rješava situaciju oči u oči sa Vidovićem za 3:1. Odmah je Seljak nakon tog gola uveo ”viška”, ali to nije dalo rezultata. Samo dvije minute kasnije ponovo griješe u polju napada. Lopta odlazi u aut kojeg brzo izvodi Nedžad Hodžić za Ibrahima Hršumovića, a ovaj pogađa prazan gol i upisuje se po drugi put u strijelce.

I poslije toga, Antonio Vidović se i dalje isticao kvalitetnim odbranama, a okvir gola je pogodio i Nermin Jusić. Nastojao je Seljak da ”viškom” ugrozi gol Sarajlija, i to im se isplatilo u 33. minutu. Upravo je ”višak”, Dario Penava asistent, a Frano Maleta je sa druge stative lako pogodio za 4:2 i vratio kakvu-takvu nadu gostima.

Nastavili su oni tako igrati i dalje, ali su napadi sa “viškom” bili i suviše spori i jalovi, te nisu uspjeli da po treći put pronađu put do mreže. No, zato jesu u 37. minutu domaći po peti put. Ponovo je to bio nesporazum u odbrani gostiju, Antonio Vidović je drugi put dirao loptu na svojoj polovini, te je dosuđen indirektan udarac. Sjajno su poslije timeouta iskombinirali Nedžad Hodžić i Ibrahim Hršumović, a ovaj prvi je po drugi put zatresao mrežu gostiju, jako lijepo. Svoj hattrick Hodžić je kompletirao nepunu minutu kasnije kada je poslije nove greške gostiju pogodio na prazan gol. Konačnih Centar – Seljak, 7:2, postavio je mladi Tarik Džemić u posljednjoj minuti utakmice.

FC CENTAR – MNK SELJAK 7:2 (2:1)
Mala dvorana KSC ”Skenderija”
Bez prisustva gledatelja
Suci: Igor Puzović (Travnik) i Željko Dragojević (Banja Luka)
Strijelci: 0:1 Semren 2 (6m), 1:1 Hršumović 8, 2:0 N. Hodžić 15, 3:1 Omerhodžić 25, 4:1 Hršumović 27, 4:2 F. Maleta 33, 5:2 N. Hodžić 37, 6:2 Hodžić 38, 7:2 Džemić 40
Žuti kartoni: Jokić, N. Hodžić (Centar), Pervan (Seljak)

Centar: Seferović, Mršo, Jusić, Handžić, Jokić, Zulčić, Mašić, Hršumović, Mujezinović, Džemić, N. Hodžić, Đuderija, Omerhodžić  Trener: Nijaz Mulahmetović

Seljak: Vidović, B. Maleta, Čećura, Semren, Pervan, Kojundžija, F. Maleta, Penava, Pavić, Franjičević, Kovač   Trener: Ivo Krezo

sport1.oslobodjenje.ba