FASCINANTNO: Livanjske košarkašice 6 godina bez poraza u juniorskoj i kadetskoj ligi Herceg-Bosne. Ponovno osvojeni naslovi u kadetskom i juniorskom uzrastu.

Košarkašice Livna, juniorke i kadetkinje, jučer su, jedno kolo prije kraja natjecanja, osigurale naslove juniorskih i kadetskih prvakinja Košarkaškog saveza Herceg-Bosne i time izborile najpovoljniji plasman na polufinale državnog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Juniorke Livna svoj naslov su osigurale još prošli tjedan dok je njihovim, dvije godine i više mlađim kolegicama to pošlo za rukom jučer.

Naime, kadetkinje ŽKK Livna, u jednoj izvjesnoj utakmici, svladale su gošće iz Posušja rezultatom 63-37. Iako do kraja natjecanja imaju odigrati još jednu zaostalu kadetsku i juniorsku utakmicu protiv ekipa Tomislavgrada, rezultat sa gostovanja iz Tomislavgrada, od prije dva tjedna, kada su naše cure slavile 30 razlike u kadetskoj i 42 razlike u juniorskoj utakmici, govori da će sličan scenarij biti i u Livnu.

Nevjerojatan je podatak da naše košarkašice, kadetskog i juniorskog uzrasta, nisu izgubile utakmicu 6 dugih godina u natjecanjima Košarkaškog saveza Herceg-Bosne.

Tako će naše cure u polufinalu Prvenstva BiH dočekati drugoplasiranu ekipu iz SISTEMA A (regionalni savezi Tuzle, Zenice i Sarajeva) te trećeplasiranu ekipu iz Republike Srpske. Također vrijedi podsjetiti da su naše cure sa državnog prvenstva u zadnjih 6 godina, 3 puta bile prvakinje, pet puta druge i 2 puta treće.

Najuspješnijem sportskom kolektivu grada Livna želimo puno sreće na državnom prvenstvu.