Edinu Džeki prijeti teška i dugotrajna suspenzija

Roma je u srijedu posramljena gostujućim porazom protiv Fiorentine (7:1) i eliminacijom u četvrtfinalu talijanskog kupa, a da stvar bude još gora, posebno se osramotio Edin Džeko, koji je pljunuo u odoru glavnog suca Gianluce Manganielle. Sljedećeg trenutka isključen je direktnim crvenim kartonom (snimku incidenta možete pogledati na označenom linku).

Talijanski mediji zgroženi su Džekinim ponašanjem. Tvrde kako bi Romin napadač, s obzirom na težinu čina, mogao biti drakonski kažnjen. Ovisno o sudačkom izvještaju, Edinu Džeki prijeti dugotrajna suspenzija. Bude li kažnjen, kazna bi se odnosila isključivo na talijanski kup i ne bi se primjenjivala u prvenstvu. Prema propisima, zbog direktnog crvenog kartona automatski slijede minimalno dvije utakmice suspenzije.

Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza odlučit će o odgovarajućoj suspenziji, možda i novčanoj kazni, piše Index.

Fiorentina je povela u 7. minuti pogotkom Federica Chiese. Prednost je duplirala u 18. minuti novim pogotkom Federica Chiese. Roma je smanjila golom Aleksandra Kolarova u 28. minuti, no Fiorentina je Murielovim pogotkom u 33. minuti povećala vodstvo. Kapitalno vodstvo stekla je pogotkom Marca Benassija u 66. minuti. Roma je u međuvremenu doživjela sustavni raspad i do kraja utakmice primila još tri pogotka u režiji Federica Chiese (74′) i Giovannija Simeonea (79′, 89′).

/HMS/