Donosimo vam pet zabavnih stvari koje možete raditi na skijanju i način na koji ćete odmor provesti bezbrižno

Kraj jedne kalendarske godine i početak sljedeće za zaljubljenike u zimske sportove znači samo jedno – sezona skijanja u punom je jeku. Vjerojatno ste naporno radili cijele godine i dio godišnjeg odmora sačuvali za zimu upravo kako biste se s obitelji i prijateljima proveli na snijegu. Zasigurno ćete se uskoro početi pakirati i izvlačiti pancerice iz spremišta ili ste to možda već i učinili, pa smo za vas istražili i popisali pet zabavnih aktivnosti kojima svoj zimski odmor možete pretvoriti u avanturu o kojoj će se još dugo pričati.

Sportske aktivnosti

Ako imate iskustva na skijama, ove biste se zime mogli okušati u nekim novim disciplinama. Skijališta diljem Austrije, Italije, Francuske i Švicarske nude i druge vrste rekreacije kojima ćete povisiti svoju dozu adrenalina, poput skijaškog trčanja i snowboardinga, kao i one nešto tradicionalnije, poput klizanja i sanjkanja. Nemojte se libiti iskušati i zimski paragliding pa da iz jedne sasvim druge perspektive vidite te snježne vrhove.

Zimsko planinarenje

Provjerite nudi li destinacija u koju odlazite možda i organizirano zimsko planinarenje. Ova aktivnost nije rezervirana samo za topliji dio godine, a možda se i iznenadite koliko ugodna može biti dok vas na pješačkoj turi prati škripa snijega. Koristi od boravka na čistom planinskom zraku višestruke su, pa tako, osim jačanja imuniteta, svojem tijelu možete pomoći u održavanju kondicije nakon uživanja u zimskim specijalitetima ovih božićnih blagdana.

Otiđite na izlet

Bilo da dolazite osobnim automobilom ili se oslanjate na organizirani prijevoz, vjerujemo da jedan dan tijekom svojeg odmora možete istražiti i obližnje gradove ili seoca. Upoznajte se s navikama lokalnog stanovništva, dopustite im da vas uvedu u svoj način života i običaje jer takvo što zasigurno nemate priliku raditi svaki dan. Na povratku u Hrvatsku one koji nisu išli s vama možete razveseliti suvenirom, čokoladom ili keksima kupljenima u šarmantnim malim trgovinama.

Après ski

Odlazak na skijanje ima i jednu posebno zabavnu dionicu, nadaleko poznate après ski tulume. Gotovo da nema skijališta u ovom dijelu Europe koje za svoje goste nije pripremilo pregršt zabave u rustikalnim kolibama poredanim blizu skijaških staza. Odlična je to prilika da u malo opuštenijoj atmosferi, sa suhim čarapama na nogama, uz čašu kuhanog vina ili tople čokolade pročavrljate s najmilijima. A možda steknete i neka nova prijateljstva. Uz kamin, kažu, najbolje se ruži. Ma kako umorni od sporta bili, après ski tulume nikako nemojte propustiti.

Saune

Većina hotela na europskim skijalištima ima i prave wellness oaze. Godišnji odmori služe upravo tome da se regenerirate u punom smislu te riječi, a što više opušta od saune? Finska, turska, infracrvena ili sauna u kombinaciji s terapijom boja? Izbor je u današnje vrijeme šarolik. Osim što pomaže vašem tijelu da izbaci sve toksine nakupljene tijekom godine, od čega će vam i koža blistati, sauna pomaže u opuštanju mišića. Zapravo, cijelog tijela. S odmora se vratite potpuno relaksirani, baš kako i dolikuje.