Dodik: Svi smo opredijeljeni za mir i razvoj, iduće godine sastanak u Sarajevu

Milorad Dodik je nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i turskim liderom Recepom Tayyipom Erdoganom kazao da su svi sudionici razgovora opredjeljeni za stabilnost i mir uz naglasak na izbjegavanje bilo kakvih sukoba.”Razgovarali smo o razvojnim projektima, kao što je autoput, ali i gasovod Turski tok. Ukazali smo na spremnost za druge investicije kao što je modernizacija željezničkih pruga i izgradnja novih. Tu je potreba da se sačuva dobra politička saradnja, stabilnost i mir”, dodao je Dodik.

On je podsjetio na riječi Erdogana kako je potrebno izbjeći svaki etnički sukob u ovom regionu.

“Želimo raditi dobre stvari i nizati uspjehe”, kazao je član Predsjedništva BiH.

U obraćanju medijima je poručio da BiH ima brojne unutrašnje probleme i da nije u poziciji efikasno rješavati neke stvari kao što to radi Srbija.

“U zaostatku smo u procesu izgradnje autoputa. Vijeće ministara bi trebalo da operativno realizuje saradnju i ugovore između Srbije i BiH te Turske i BiH. To će obilježiti našu saradnju u okviru trilaterale”, dodao je Dodik.

On je kazao da je danas dogovoren sastanak današnjih sugovornika za iduću godinu u Sarajevu, a zatim i trilaterala u Turskoj.

Klix.ba