Djevojka iz BiH uhićena zbog trgovine drogom

Djevojka iz Sydneya, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, provest će novogodišnje blagdane iza rešetaka zbog sumnje da je sudjelovala u organiziranom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Aleksija Vracar optužena je za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sydneya pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, piše australijski portal “News”.

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a kojeg su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko skladište u Sydneyu.

Policija navodi kako je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 milijuna dolara.