Dječak iz Izraela dobio je srce iz Hrvatske koje će u finalu SP-a kucati za Vatrene

Lijepa ljudska priča vezana za nastup Hrvatske na SP-u u Rusiji ona je 13-godišnjeg Izraelca Alona Eizarayeva.

Dječaka koji boluje od raka u Rusiju je sa sobom poveo izraelski premijer Benjamin Netanyahu. Razlog je jednostavan – maleni Eizarayev je prije sedam godina dobio novo srce i to upravo iz Hrvatske.

U svečanoj loži na utakmici Hrvatska – Engleska dječaka je s premijerom RH Plenkovićem upoznao njegov izraelski kolega Netanyahu.

Hrvatski premijer pozdravio je dječaka te mu odmah poklonio hrvatski šal koji je dotad sam nosio.

Video susreta je na svom Facebooku objavio izraelski premijer, a hrvatska je tako dobila novog navijača – Izraelca rođenog u Rusiji, ali koji u pravom smislu riječi – ima hrvatsko srce!

Hrvatska je među vodećim zemljama u svijetu po broju doniranih i transplantiranih organa na milijun stanovnika, kao i prema ishodima transplantacija, prva je po broju transplantiranih bubrega i jetre na milijun stanovnika, a druga po broju transplantiranog srca u svijetu.

Benjamin Netanyahu

@netanyahu

אני יוצא למוסקבה לפגישה חשובה מאוד עם נשיא רוסיה פוטין. הנשיא פוטין הזמין אותנו להצטרף אליו מאוחר יותר לחצי גמר המונדיאל. החלטנו להביא איתנו שני ילדים נפלאים שנלחמים בגבורה במחלת הסרטן: מיקה, שרעייתי מלווה אותה כבר תשע שנים, ואלון, שהוריו עלו מרוסיה והוא מאוד אוהב כדורגל.

Dnevnik.ba