Dalić: Ne mislim još dugo biti trener, ima i važnijih stvari u životu

Zlatko Dalić je uoči promocije svoje knjige ‘Rusija naših snova’ u Moskvi svratio u zgradu glavne državne izvještajne agencije TASS. 

Hrvatski izbornik je uz pojedinačne intervjue za ruske medije, uz Olića i Pletikosu održao zajedničku konferenciju za medije s ruskim izbornikom Stanislavom Čerčesovom.  

Ruskom kolegi je odgovorio na pitanje koliko još misli biti na kormilu reprezentacije. 

Ne mislim još dugo biti trener. Prevelik je to stres, troši to čovjeka, a ima i važnijih stvari u životu od rezultata utakmice. Obitelj, prijatelji, sve ono što sam zapustio zbog nogometa“, rekao je hrvatski izbornik, pišu Sportske novosti.

Kasnije je to ponovio i u druženju s Čerčesovom. Oni su ista generacija, a Dalić mu je rekao: “Imam 53 godine, neću vječno biti trener, ne mislim još dugo biti na klupi.” 

Raspoloženi Čerčesov je zaključio: “Moj prijatelju, lupi šakom, odbaci stres. I sjeti se Rusije, pa ti si viceprvak svijeta!”

Organizator promocije Dalićeve knjige u diplomatskom centru ruskog Ministarstva vanjskih poslova u Moskvi bila je Podravka i hrvatsko veleposlanstvo. To je ujedno bio središnji događaj obilježavanja i našeg Dana neovisnosti u ruskoj prijestolnici.