Curica (7) najteže ozlijeđena: ‘Nije pri svijesti i nije stabilno’

Djevojčica (7) je u padu zadobila ozljede glave i grudnog koša, te je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje. Razmatra se da ju, kada bude stabilna, prebace na KBC Rebro

Liječnici zadarske bolnice obavijestili su javnost o zdravstveno stanju četvero djece koje je jutros otac bacio kroz prozor kuće na Pagu. Djeca su starosti 3, 5, 7 i 8 godina. Zaprimljena su u zadarsku bolnicu u 8.15 sati., prenosi 24.sata

Najteže je stradala djevojčica od sedam godina i ona nije pri svijesti.

– Djevojčica u dobi od sedam godina je zadobila ozljede glave i grudnog koša, i ona je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizira njeno stanje da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro – kazao je dr. Karuc šef Jedinice intenzivnog liječenja zadarske bolnice.

Teško ozlijeđena osmogodišnjakinja je pri svijesti i stabilizirana. Planira se operacija, no liječnici nisu naveli njezine ozljede.

Što se tiče druge djece, djevojčica od pet godina je lakše ozlijeđena, nagruvana je te ima nagnječenja prsnog koša, a trogodišnji dječak je također stabilno. No, kontrolne snimke otkrile su da ima zraka u trbušnoj šupljini, što sugerira na ozljedu pluća i samim time povećava kvalifikaciju ozljeda na teške. Ali, liječnici napominju da dječak nije životno ugrožen i kod njega će se tijekom popodneva još napraviti kontrolni pregledi.

Doznaje se kako je majka došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, a liječnici su poručili kako će osigurati da bude sa svojom djecom što je više moguće jer je cilj da se djeca što prije oporave.

Poslijepodne radit će nove pretrage.

Dnevnik.ba