Concordia discors održala koncert povodom Dana Grada Livna

Koncert pod nazivom Gradu za rođendan održan je u sklopu proslave Dana Grada Livna i 1126. obljetnice prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja u pisanim dokumentima. Koncert su održali članovi Akademskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors.

Livanjskoj publici predstavili su se s nizom skladbi poput Dobra večer, ružo moja, Grlica je zapivala, Slavonska rapsodija, Dalmatinski koloplet, A vitar puše, te Misao svijeta. Veliko odobravanje publike izazvala je skladba Ivana Zajca  U boj u boj. Ovaj akademski zbor u svom radu postiže značajne rezultate među kojima treba istaknuti treće mjesto u finalu natjecanja Do posljednjeg zbora, te posebnu Rektorovu nagradu za izvedbu Velike mise u c- molu Wolfganga Amadeusa Mozarta u Zagrebu 2014. godine, nastup na manifestaciji Europe sings povodom Dana Europe u Beču. Posljednji značajniji uspjeh je osvajanje zlatne plakete na natjecanju u Veroni. Zbor broji oko pedeset članova među kojima su i dvoje Livnjaka Marija Bobetić i Luka Mamić.

Osnovao ga je Jurica Bošković uz pomoć dekana dr.sc. Damira Borasa, a za njegov umjetnički rad brinu se Marina Jurković, Lobel Filipić i Vinko Karmelić. Na koncertu održanom u crkvi Svetih Petra i Pavla na Gorici povodom Dana Grada Livna pored Concordie nastupila je i Vokalna skupina Dinara. Izveli su skladbe Cetina i Vječni Livno grad.

 

 

Ured za informiranje Grada Livna